Vandaag komt de grote carnavalsoptocht in Playa del Ingles, dit komt in de namiddag langs ons huis !

Plaatsen waar het carnaval op Gran Canaria leeft

Het carnaval wordt op Gran Canaria serieus genomen. Wekenlang zijn er carnavalsoptochten met muziek, toneel en verkiezingen van koninginnen. Echt waar. Overal. En buiten de optochten zijn er de barretjes op straat en de dansfeesten, waar je onbegrensd plezier kunt maken.

Dran Queen GalaDRAG QUEEN GALA

Carnaval van Las Palmas de Gran Canaria

Als er één evenement grappig, spottend en vooral anders is, is het wel het Drag Queen Gala in Las Palmas de Gran Canaria. Het is een voorbeeld van de vrije geest van het carnaval. Een moment van magie in het Santa Catalina-park, waar dan alleen blijdschap heerst en plezier wordt gemaakt.

Grote Carnavalsoptocht in MaspalomasGROTE CARNAVALSOPTOCHT IN MASPALOMAS

Carnaval van Maspalomas

Stel je voor dat je verkleed als Kapitein Haak het lange strand afloopt – en niemand kijkt daarvan op. Of als Spiderman. Of als Marilyn Monroe. Deze en andere ongewone beelden zijn te zien als het in Maspalomas carnaval wordt, een uniek feest dat met dansen en muziek langs het toeristische zuiden van het eiland trekt.

Carnaval in AgüimesCARNAVAL IN AGÜIMES

Agüimes

In sommige plaatsen op Gran Canaria worden ook nog traditionele carnavalsfeesten gevierd. Een lange traditie uit het grijze verleden die van generatie op generatie is overgegaan. Elk jaar weer vind je hier optochten, dansen, vuurwerk en vooral veel live muziek op straat.

De Konigin van het CarnavalDE KONINGIN VAN HET CARNAVAL

Carnaval van Las Palmas de Gran Canaria

Je wordt niet zomaar carnavalskoningin van Las Palmas de Gran Canaria. Een mooie glimlach is niet voldoende. Je moet je ook kunnen bewegen in onmogelijke metershoge kostuums die ook nog eens oneindig wijd zijn. Je moet ook stalen zenuwen hebben als ineens alle schijnwerpers in het Santa Catalina-park zich op jou richten.

Carnavalsoptocht in Las Palmas de Gran CanariaCARNAVALSOPTOCHT IN LAS PALMAS DE GRAN CANARIA

Carnaval van Las Palmas de Gran Canaria

Op de dag van de carnavalsoptocht slingeren zich praalwagens, versierde auto’s en dansende en lachende carnavalsgangers door de straten van de stad heen. Het maakt niet uit wie je bent. Rechter of leraar, boekhouder of caissière, iedereen verkleedt zich en krijgt een ander gezicht, een andere haarkleur en zelfs soms ander gezelschap.

De Begrafenis van de SardineDE BEGRAFENIS VAN DE SARDINE

Carnaval van Las Palmas de Gran Canaria

En dan breekt het moment aan dat alle carnavalsvierders vrezen – maar waar ze ook naar uitkijken. De begrafenis van de sardine, ‘el Entierro de la Sardina’, is een optocht die het einde van de carnavalsfeesten inluidt. Iedereen is in het zwart en lijkt te huilen (maar natuurlijk wordt er wel doorgedanst…).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s