Dit is een teken dat er ’n sirocco komt of reeds is Sirocco is het Arabische woord voor oostelijk, maar toch staat de naam voor een zuidelijke wind. Op sommige plekken staat deze wind echter bekend als de qibli (wat “zuidelijk” in het Arabisch is). De Arabische benaming sirocco houdt verband met lagedrukgebieden die in het gebied van de Middellandse Zee naar het oosten trekken. Aan de voorzijde van zo’n depressie steekt een zuidenwind op die de hete woestijnlucht meevoert.

Effecten op de mens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s