Bayern droomt van finale, Real van Barça

Bayern droomt van finale, Real van Barça

http://nos.nl/l/tcm:5-1251862/
 

Arjen Robben AFP

Toegevoegd: maandag 16 apr 2012, 15:38

 
Voor Bayern München is het een droomscenario: de finale van de Champions League in eigen stadion.

In Spanje hebben ze een andere droom: ‘El Clásico’ voor de zevende keer dit seizoen. Een finale tussen Real Madrid en Barcelona dus. In Spanje slaan ze de halve finales in hun hoofd al over.

“Het is een droom voor heel Bayern dat wij in de finale staan in ons eigen stadion”, aldus Arjen Robben. De Nederlander kent de kracht van Real. “We moeten ze geen ruimte geven, want Real heeft enorm veel kwaliteit in de voorhoede.”

Het is voor beide clubs de eerste echte test in de Champions League. Ze werden allebei eerste in de groepsfase en hadden geen lastige kwartfinalewedstrijden. Real Madrid versloeg sensatie Apoel Nicosia en Bayern had geen moeite met Olympique Marseille.

Real lijkt favoriet te zijn, maar de statistieken zijn in het voordeel van Bayern. In München zijn de Duitsers al negen wedstrijden op rij ongeslagen tegen de Madrilenen.

Geen extra gevoelens bij Robben

Voor Robben roept het duel met zijn oude werkgever Real geen extra gevoelens op. “Het zou misschien anders zijn geweest als het in mijn eerste seizoen bij Bayern was. Ik zit nu al drie jaar in Duitsland.” Het is de eerste keer sinds zijn vertrek uit Madrid in augustus 2009 dat de international zijn oude ploeg treft.

Het bereiken van de finale kan het seizoen van de Duitsers nog redden. Bayern kent een moeilijke tijd in de Bundesliga. Afgelopen weekeinde verspeelde de recordkampioen de Duitse titel door gelijk te spelen bij Mainz 05 (0-0). De achterstand op Borussia Dortmund is nu acht punten met nog drie duels te gaan.

Real Madrid heeft in Spanje wel de beste papieren voor de landstitel. Bovendien heeft de koploper van de Primera Division een ongekend aantal doelpunten gemaakt: 108. Een evenaring van het eigen record in 1989/1990.

Ook Robben kan een goed optreden tegen Real Madrid gebruiken. Tijdens de verloren topper in de Bundesliga tegen Borussia Dortmund (1-0) miste de linkspoot vorige week vijf minuten voor tijd een strafschop.

Live bij NOS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s