Bayern op de valreep langs Real

Bayern op de valreep langs Real
 

Gomez wordt geknuffeld na 2-1 NOS

Toegevoegd: dinsdag 17 apr 2012, 22:37

 
Bayern München heeft in zijn eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League een zwaarbevochten 2-1 zege geboekt op Real Madrid.

Na ruim een kwartier opende Franck Ribéry de score; na een corner van Toni Kroos belandde de bal uit de kluts voor de voeten van de Fransman, die doeltreffend uithaalde. Kort daarvoor had Ribéry vergeefs een penalty geclaimd toen hij door Sergio Ramos aan zijn shirt werd getrokken.

De 1-0 kwam als geroepen voor Bayern, want de Duitsers hadden in de beginfase het initiatief moeten laten aan Real, dat voor het eerste gevaar zorgde; Mesut Özil vond met een fraai steekpassje Karim Benzema, wiens inzet door Manuel Neuer werd gestopt.

Gomez bezorgt Bayern overwinning

In het vervolg van de eerste helft bleef Bayern simpel overeind en kregen Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez aardige kansen om de marge te vergroten.

Ook de beginfase van het tweede bedrijf leverde amper problemen op voor Bayern, maar een Spaanse counter leidde wel tot de onverwachte gelijkmaker. Nadat Neuer een inzet van Cristiano Ronaldo had gestopt, kwam de bal via Benzema en Ronaldo terecht bij Özil die van dichtbij intikte.

Vervolgens deden de Duitsers verwoede pogingen om betere papieren te krijgen voor de return en kort voor tijd kregen ze loon naar werken. Gomez, die al kansen had gemist en vergeefs een penalty had geclaimd, scoorde na knap werk van Philipp Lahm.
 Deel deze pagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s