Chelsea houdt zich staande, dus naar de finale !

Chelsea heeft ten koste van Barcelona voor de tweede keer de eindstrijd van de Champions League gehaald.

Na de 1-0 in Londen, hield het in Spanje, waar het lang met tien man speelde, met 2-2 stand.

Barça nam direct het heft in handen en Lionel Messi was kansrijk met een schot in het zijnet en een door Petr Cech gestopte inzet na een prachtcombinatie met Cesc Fàbregas.

Het venijn van de eerste helft zat hem in de staart; Sergio Busquets opende de score op aangeven van Isaac Cuenca, waarna Chelsea een tweede tik incasseerde toen John Terry rood kreeg na een knietje tegen de bil van Alexis Sánchez. Vervolgens tekende Andrés Iniesta met een bekeken schuiver voor de 2-0 en leek het pleit in Camp Nou beslecht

Chelsea houdt met tien man stand

Kort voor de pauze gaf Ramires met een wonderschoon stiftje Chelsea echter weer hoop. Die leek enkele minuten na de rust de grond ingeboord te worden toen de bal op de stip belandde nadat Didier Drogba Fàbregas had aangetikt. De penalty van Messi belandde echter op de lat.

Het vervolg van het tweede bedrijf bood hetzelfde spelbeeld als de eerste helft met een aanvallend Barcelona, dat alert moest zijn bij Engelse counters. En weer leverde de slotfase spektakel op.

Barça, de titelhouder, viervoudig winnaar en zevenvoudig finalist, zag een treffer afgekeurd worden en Messi tegen de paal schieten. Vervolgens zorgde Fernando Torres in de extra tijd bij een counter voor de 2-2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s