60 jaar op de troon, ’n echte prestatie toch ?

De Britse koningin Elizabeth vaart in Londen aan boord van het koninklijke schip The Spirit of Chartwell mee in een grote botenparade op de rivier de Theems. De botenparade is één van de hoogtepunten van de viering van Elizabeth’s 60-jarig regeringsjubileum.

Meer dan duizend boten vergezellen de koningin. Ondanks het koude, druilerige weer staan honderdduizenden Britten langs de oever. Naar verwachting volgen honderden miljoenen mensen in binnen- en buitenland het feest rechtstreeks op televisie.

 

De eerste boten voor de parade kwamen vanochtend al op de Theems aan.

 

Familie

 

Ook haar man prins Philip en haar zoon prins Charles en zijn vrouw Camilla varen mee, net als haar kleinkinderen Harry en William met zijn vrouw Kate.

 

Koningin Elizabeth draagt een jurk en een hoed in het wit met zilveren accenten. De boot is bedekt met bloemen. De vloottocht over de rivier in de Britse hoofdstad is 11 kilometer lang en gaat onder 14 bruggen door.

 

Concert

 

De Britten vieren nog tot en met dinsdag feest. Zo is er morgenavond in de tuin van Buckingham Palace een jubileumconcert met artiesten als Elton John, Paul McCartney en Cliff Richard. De NOS zendt dit concert live uit op Nederland 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s