Oranje begint met nederlaag

Oranje begint met nederlaag

 

 

Michael Krohn-Dehli zet Denemarken op 1-0 tegen Nederland
Michael Krohn-Dehli zet Denemarken op 1-0 tegen Nederland Foto: AFP

Toegevoegd: zaterdag 9 jun 2012, 19:52

Nederland is het EK begonnen met een 0-1 nederlaag tegen Denemarken. Oranje had het beste van het spel, kreeg genoeg kansen, maar was defensief onzeker.

Nederland begon sterk aan het duel, was de baas, maar kreeg na 24 minuten een flinke tik te verwerken. De bal kwam uit de kluts bij Michael Krohn-Dehli, die met een knappe actie voor Stekelenburg opdook en de doelman passeerde. Oranje had tot dan toe steeds rustig opgebouwd en met plotse versnellingen kansen gecreëerd.

Na de goal was Nederland even van slag, maar al snel kwamen er nieuwe kansen. Arjen Robben raakte de paal, Robin van Persie kwam alleen voor de keeper. Denemarken zorgde ook nog voor genoeg gevaar.

Oranje blijft kansen missen

Nederland begon na rust in een hoog tempo en de kansen regen zich aaneen. Van Persie miste er twee, Mark van Bommel en Ibrahim Afellay schoten over, Heitinga had met kopbal bijna succes. Ondertussen oogde de Oranje-defensie enige keren onzeker.

Maar het tempo zakte en de Denen kregen meer grip op het Oranje-spel. Klaas-Jan Huntelaar (voor Afellay) en Rafael van der Vaart (voor Nigel de Jong) moesten voor nieuwe impulsen zorgen. Dat leverde bijna meteen de 1-1 op, maar Huntelaar kreeg de bal net niet over doelman Stephan Andersen gewipt.

Een slotoffensief van Oranje kwam niet van de grond. Het spel werd onzuiver en de Denen, die zeker geen grootse indruk maakten, bleven simpel op de been.

Deel dit artikel

http://nos.nl/video/381943-drukte-van-jewelste-in-charkov.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s