Persie en Huntelaar oefenen de openingsdans !

Nederland en Duitsland staan woensdag in Charkov voor de 39ste keer tegenover elkaar. De Duitsers wonnen veertien keer en Nederland tien keer; veertien duels eindigden in een gelijkspel.

Acht keer ontmoetten de grootmachten elkaar op een eindtoernooi: drie keer op een WK en vijf keer op een EK. Klassiek waren de confrontaties in 1974 (het trauma van München), 1988 (de revanche) en 1990 (waarin Frank Rijkaard en Rudi Völler het met elkaar aan de stok kregen).

Bij Oranje (dat in de laatste 38 duels niet één keer gelijkspeelde) is het de grote vraag of coach Bert van Marwijk zijn basisopstelling gaat aanpassen: wordt het Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar of allebei?

Allebei een spitsendiscussie

De Duitsers blaken na de winst op Portugal van het zelfvertrouwen. Dat was al groot, want de ploeg won al zijn tien kwalificatieduels, scoorde in elk van de zeventien laatste duels en maakte in negen van die zeventien wedstrijden minstens drie goals.

Ook hier een spitsendiscussie: speelt Mario Gomez (zes goals in de laatste zes duels) of Miroslav Klose (veertien treffers op drie WK’s)?

Vermoedelijke opstellingen

Nederland: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems, Robben, Van Bommel, Sneijder, De Jong, Afellay, Van Persie

Duitsland: Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Müller, Schweinsteiger Özil, Khedira, Podolski, Gomez

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s