De KNVB heeft Louis van Gaal benoemd tot bondscoach van het Nederlands elftal. Louis van Gaal (l) en Bert van Oostveen KNVB

Van Gaal nieuwe bondscoach

Louis van Gaal (l) en Bert van Oostveen         KNVB
        Toegevoegd: vrijdag 6 jul 2012, 20:30

De KNVB heeft Louis van Gaal benoemd tot bondscoach van het Nederlands elftal.

De 60-jarige trainer, die voor twee jaar heeft getekend, krijgt op weg naar het WK van 2014 in Brazilië assistentie van Danny Blind.

Van Gaal is de opvolger van de onlangs vertrokken Bert van Marwijk. Hij had al eerder de nationale ploeg onder zijn hoede, maar slaagde er toen niet in zich met Oranje te kwalificeren voor het WK 2002 en pakte daarop zijn biezen.

Nadien sprak Van Gaal meer dan eens zijn ambitie uit om met een groot voetballand deel te nemen aan een EK of WK. “Ik ben blij dat de KNVB mij heeft benaderd”, sprak de Amsterdammer dan ook in een eerste reactie op zijn benoeming. “Dit is de uitdaging waarop ik wachtte.”

Van Gaal en Blind, zelf 42-voudig international, kennen elkaar door en door. De twee speelden jarenlang samen bij Sparta en werkten daarna meerdere keren samen bij Ajax.

Overwicht

Ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen toonde zich tevreden met het aanstellen van Van Gaal, die als clubtrainer successen vierde bij Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München. “We zochten een trainer met een schat aan ervaring en met persoonlijk en vakinhoudelijk overwicht”, aldus Van Oostveen.

“Van Gaal heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend en wij kennen hem als een toegewijd en een zeer gedreven coach. Binnenkort zullen we ons buigen over de verdere invulling van de begeleidingsgroep van Oranje”, verklaarde Van Oostveen.

Van Gaal treedt op 1 augustus in dienst van de KNVB en wordt op 10 augustus in Zeist gepresenteerd. Zijn eerste klus wordt het vriendschappelijke duel met België op 15 augustus. In september volgen de eerste WK-kwalificatiewedstrijden, waarin Turkije en Hongarije de tegenstanders zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s