Het olympisch stadion in Londen kan de belangrijkste Britse architectuurprijs winnen.

 

 

Het olympisch stadion in Londen kan de belangrijkste Britse architectuurprijs winnen. Het complex is genomineerd voor de Stirling Prize. Dat maakte het Koninklijk Instituut van Britse Architecten bekend.
Het stadion in het oosten van Londen is erg duurzaam van opzet en kan makkelijk worden aangepast, zegt de jury. Toeschouwers hebben overal goed zicht en krijgen zo “een verrassend intieme band” met het toernooi.
De winnaar wordt op 13 oktober bekendgemaakt. Er zijn vijf andere kandidaten. Daaronder zijn twee gebouwen van het bureau OMA van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. OMA kan winnen met Maggie’s Centre in Glasgow, een zorgcentrum voor kankerpatiënten, en het hoofdkantoor van de Rothschild Bank in Londen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s