De MS Rotterdam vertrekt 28 July om 9 uur vanuit Rotterdam

Nog één keer naar New York

MS Rotterdamrob the tog / Flickr / Creative Commons 2.0-by-nc-nd

Het cruiseschip MS Rotterdam zal vanavond om negen uur vertrekken uit Rotterdam om de historische oversteek te maken van de Nederlandse havenstad naar New York. Het is dit jaar veertig jaar geleden dat het passagiersschip Nieuw Amsterdam, een voorganger van de MS Rotterdam, voor het laatste deze overtocht maakte als lijndienst van de Holland-Amerika Lijn (HAL).

De verbinding tussen Rotterdam en New York werd in het verleden onder meer door veel Nederlandse emigranten gebruikt om een nieuw bestaan op te bouwen in de Verenigde Staten. Vooral aan het begin van de twintigste eeuw profiteerde de HAL van deze emigrantenstroom. Uiteindelijk vervoerden ze meer dan 850.000 passagiers naar New York.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s